Hoppa till innehåll

OW-dykning i Tuna Hästberg

Bilden tagen under dykning i de öppna delarna av Tuna Hästberg – OW-dykning.

Det är här en unik möjlighet för alla sportdykare att komma och dyka i en spännande gruvmiljö. Under det mörka vinterhalvåret kör vi dykning i de öppna delarna i Äventyrsgruvan i Tuna Hästberg. Ett vanligt AOWD-certifikat och torrdräkt är allt som krävs. Saknar ni rätt erfarenhet eller utbildning, kontakta oss i god tid så ska vi hjälpa er att komma i form för vinterns mest annorlunda och spännande äventyr.

På Äventyrshelgen går vi ner i gruvan på en via ferrata och fortsätter sedan med zipline och guidning i olika spännande delar av gruvan. Den tar mellan tre och fyra timmar och avslutas på 80-metersnivån där dykningen tar vid.

Vi samlas fredag kväll i den gamla skolan i Tuna Hästberg för en kort genomgång och vickning. Efter frukost på lördag går vi ner i gruvan medan dykutrustningen åker hiss ner. Turen ner avslutas med lunch och efter den gör vi ett dyk i den stora och väl upplysta Indysalen. När vi kommer tillbaka till skolan bjuds det på lite tilltugg och bastumöjligheter innan middagen serveras. De flesta brukar inte ha några problem att somna på kvällen… Efter frukost på söndagen flyttar vi ut från skolan och går ner i gruvan där vår utrustning väntar och vi gör vi två dyk från dykplattformen innan det bär av hemåt, normalt runt 5-tiden.

Priset för en Äventyrshelg är 3.495:- per person och inkluderar spartanskt boende i den gamla skolan, all mat från fredag kväll till söndag lunch, guidning, dykning och all gas.

Låter det spännande? Kontakta info@dykplattformen.se för att boka din plats.

Skulle ni vara i behov av att hyra utrustning i samband med helgen så meddelade detta i god tid så vi kan boka upp rätt prylar.

Välkomna,