Hoppa till innehåll

Padi SideMountkurs

Sidemount är ett sätt att konfigurera sin utrustning så man har flaskorna vid sidan av kroppen istället för på ryggen. Tekniken kommer ursprungligen från grottdykningen, men har blivit allt mer populärt inom rekreationsdykningen då den ger en lägre profil och många upplever att det är lättare att hantera flaskorna på detta sätt.

På kursen kommer du få hjälp med att justera in utrustningen och lära dig fentekniker om du inte redan bemästrar detta. Du kommer att få dyka och göra övningar med både en och två flaskor. Dessutom kommer vi repetera säkerhetsövningar, t.ex gasdelning som du lärde dig på din grundkurs och hur man utför dem i SiMo konfiguration. Vi kommer dessutom gå igenom praktiska saker som de bästa sätten att ta sig i och ur vattnet med sidemount, tekniker för hur man hanterar gasförrådet mm och andra tips och trix för att få ut det mesta av din dykning i sidemount.

Pris för kursen med boende i stuga är 7.745:- per person och vill ni unna er hotell kostar kursen 9.365:-. I priset ingår boende på Grinda tre nätter med helpension, kursavgift och all gas. Dessutom ingår Padis certifieringsavgift och ett e-learningpaket så du kan förbereda dig väl och vi kan satsa på maximal tid i vattnet.Gå till Dykplattformens hemsida. Gå tillbaka till förstasidan för Sommarviste på Grinda.